Gezocht: Leuke WK Acties en Incentives

Teambuilding

Teambuilding

Dat WK kijken onder werktijd een goede gelegenheid is voor teambuilding is al vaker duidelijk gemaakt. Samen naar het voetbal kijken is goedkoper dan dure bedrijfsuitjes en naar mijn mening nog effectiever ook.

Het WK kan daarnaast door creatieve managers ook voor andere vormen van teambuilding gebruikt worden. Het lijkt me leuk om hier voorbeelden van te verzamelen! Dus hebben jullie op kantoor een leuke WK actie of  incentive, deel dit dan via de comments!

Alvast een leuk voorbeeld van bij mij op kantoor.

Huilende Duitser

Zo lopen de 'Duitsers' op kantoor rond

De komende weken strijden diverse teams tegen elkaar in een WK battle. Ieder team heeft een land gekozen en draagt ook shirtjes in de kleuren van dat land. Op basis van vooraf vastgestelde doelen wordt iedere week een winnaar en een verliezer bekend gemaakt. De prijzen voor de winnaars hebben uiteraard allemaal met het WK te maken. Zo krijgt het winnende team de beschikking over een kleine TV om de middagwedstrijden te kunnen volgen en onbeperkt toegang tot een ijskast met heerlijke koele drankjes om te drinken tijdens de wedstrijd. Echt prijzen waar je, zeker als voetballiefhebber, extra je best voor wilt doen!

De verliezers hebben het een stuk zwaarder. Zij krijgen gedurende 1 week de status van onze grootste voetbalvijand, de Duitsers. Ze worden verplicht Duitse shirtjes te dragen, hun werkplekken worden ‘versierd’  met Duitse vlaggen en last but not least… Duitse Schlager op de radio! Als dat geen stimulans is om de volgende week geen laatste te worden weet ik het niet meer. In verband met verregaande schaamte wilde het verliezende team helaas niet op de foto, maar je kunt je voorstellen dat ze niet blij kijken :)

Heb jij op het werk ook een WK actie of WK incentive die zo leuk is dat de hele wereld dit moet weten? Laat het dan weten via de comments! Ik sta echt te springen om mooie voorbeelden :)

5 comments to Gezocht: Leuke WK Acties en Incentives

 • Tim

  Bedankt voor je reactie, Dave! Leuk filmpje en mooie actie! Daar wil ik er meer van zien :)

 • De link gaat niet helemaal goed http://www.infotheek.nl/wk.

 • Leuk om te lezen, Tim.

  Bij ons (Infotheek ICT Diensten) een soortgelijke actie. De verkoop-afdeling is in teams ingedeeld volgens de deelnemende WK-landen. Ze moeten elkaar aftroeven middels targets die gehaald dienen te worden, maar ook mbv de aankleding. Team USA schreeuwt “Yes, we can” met alles en Team Duitsland steekt de draak met zichzelf door in Lederhosen rond te lopen. Zo zijn er nog meer voorbeelden. De prijzen liegen er niet om met LCD televisies etc.

  Daarnaast hebben we op infotheek.nl/wk een online game en een WK-pool voor onze relaties.
  Ons hele pand en veel bedrijfsauto’s zijn ook helemaal Oranje. Bovendien hebben we ook een speciaal WK-filmpje opgenomen. Bekijk het op ons YouTube-kanaal

 • Ik wil foto’s zien :D

 • ester

  Behalve de gewone voetbalpoule, en de eeuwige roem die je krijgt als je ‘m wint, hebben we geen wk premiums of acties op kantoor.. Maar vind jullie ‘verliezers-actie’ echt geniaal!